Denne var stas å få
Denne var stas å få

I begynnelsen på november 2014 syslet min samboer og jeg med tanken om hjemmelagede julekort. Som tenkt så gjort. Kortene ble designet over et rødvinsglass og to, og dermed var snøballen i gang. Det ene julekortet etter det andre dukket opp, og etter hvert gikk tanken videre fra å tilby familie og venner hjemmelagede julekort. Hvorfor ikke lage helt nye julekort til distriktets befolkning?

Da vi så oppslaget i Haugesunds Avis om at Julemarkedet i Haugesund ikke var fulltegnet, slo vi til. Først forsøkte vi å få innpass hos noen som allerede hadde bod, mens så fant vi ut at vi like godt kunne skaffe vår egen og selge noen kort iallefall første helgen. Det var jo ikke sikkert noen ville ha kortene så vi tok ikke sjansen på tre helger.

Designet ble flikket på og baksiden av kortet laget. Karmøy Trykkeri satte i gang julepressen og første opplaget var klart. I tillegg til Julemarkedet ønsket vi å se om ikke en eller to butikker kunne selge kortene. Libris Haugesund og Ekornsæters blomsterforretning hang seg på, og førstnevnte kom med gode tips til forbedringer. Nytt opplag ble trykket og plutselig satt vi med 30 motiv og 3500kort!

Derfra og ut ble det et eventyr. Salget gikk forrykende og før andre helgen (vi tok en helg til) var omme var vi utsolgt.

Bla i julekortene fra 2014

Linker
Julekort 2014 (Flickr.com)
Julekort 2014 (FB Album)
Oppslag i Haugesunds-Avis

Jeg gikk rundt i byen på jakt etter lokale julekort som jeg kunne sende, uten å finne noe. Da tenkte jeg at jeg like godt kunne prøve å lage noen selv

  • Prosjekttype: Julekort
  • Prosjektår: 2014